معاونت فرهنگی مدرسه فاطمیه (س) یاسوج
فعالیتهای فرهنگی مدرسه فاطمیه(س)
فعالیتهای فرهنگی مدرسه فاطمیه(س)
قیام حسینی از دیدگاه اندیشمندان غربی
شهادت امام حسين علیه السلام به گونهاي است كه دانشمندان غربی نيز به حقانيت و مظلومیت آن حضرت پیبرده و اين امر جنبه جهاني يافته است:
چارلز ديكنز (بزرگترين داستان نويس انگليسي) میگوید:
اگر منظور حسين جنگ در راه خواسته هاي دنيايي خود بود من نميفهمم چرا خواهران و زنان و اطفالش همراه او بودند؟ پس عقل چنين حكم مينمايد كه او فقط بخاطر اسلام فداكاري خويش را انجام داده است.
در مقاله سه شهيد اثر خانم دانشمند انگليسي آمده است:
اي مسلمانها ! بزرگترين دليل بر اثبات مظلوميت حسين ، قرباني دادن بچه شيرخوارهاش بود كه در هيچ تاريخي سابقه ندارد بچه شيرخواري را براي طلب آب بيقيمت و ارزش بياورند و آن قوم مكّار عوض دادن آب ، او را طعمه تير جفا قرار دهند . اين عمل دشمن، مظلوميت حسين را اثبات نمود و همين نيروي مظلوميت ، بساط عزت خاندان مقتدر بنياميه را برچيد و رسواي عالمشان نمود و دين محمد در اثر جانبازيهاي او و اهل بيت بزرگش حيات تازهاي به خود گرفت .
(شبهاي پيشاور ، صفحه 548)
دكتر رينوژوزف (شرق شناس معروف فرانسوي) میگوید:
به جهت خون حسين و سوگواريهايي كه شيعه پس از آن مينمايد ،در آينده جمعيت و شوكت و ترقي شيعه بيشتر خواهد گرديد (منظور حاكميت عدل و حكومت حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه االشریف در زمان ظهور ميباشد) .
(پرتوي ازعظمت حسين علیه السلام ص 440)
فردریک جمس:
درس حسین و هر قهرمان شهید دیگر این است که در دنیا اصول ابدی عدالت و ترحم و محبت وجود دارد که تغییر ناپذیرند. همچنین میرساند که هرگاه کسی برای این صفات ابدی مقابله کند و بشر در راه آن پافشاری نماید، آن اصول همیشه در دنیا باقی و پایدار خواهد ماند.
جرجی زیدان نویسنده مسیحی لبنانی:
پس از رحلت پیامبر حب جاه و مال بر فضایل اخلاقی، فایق آمد و افکار و آرای آل علی در میان چنان مردمی بی اثر ماند؛ چنانکه مردم کوفه به خاطر جاه و مال بیعتی را که با حسین بن علی کرده بودند، در هم شکستند و به این نیز اکتفا نکرده، اورا کشتند.
(درسی که حسین به انسانها آموخت ص449-448 )
موریس دوکبری اندیشمند فرانسوی:
پیروان حسین به واسطه عزاداری حسین میدانند که پستی و زیر دستی استعمار و استثمار را نباید قبول کنند، زیرا شعار پیشرو و آقای آنها، تن ندادن زیر بار ظلم و ستم بود.
(تاریخ تمدن اسلام ص451 )
توماس کارلاین دانشمند انگلیسی:
بهترین درسی که از تراژدی کربلا میگیریم این است که، حسین و یارانش ایمان استوار به خدا داشتند. آنان با عمل خود روشن کردند که تفوق عددی در جایی که حق و باطل روبرو میشوند اهمیت ندارد. پیروزی حسین با وجود اقلیتی که داشت موجب شگفتی من است.
(درسی که حسین به انسانها آموخت ص448 )
مهاتما گاندی رهبر انقلاب هندوستان:
من زندگی حسین آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خوانده ام و توجه کافی به صفحات کربلا نموده ام، بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از سر مشق امام حسین پیروی کند.
توماس ماساریک کشیش متفکر اروپایی:
گرچه کشیشان ما هم از ذکر مصائب حضرت مسیح مردم را متاثر میسازند، ولی آن شور و هیجانی که در پیروان حسین یافت میشود در پیروان مسیح یافت نخواهد شد. گویا سبب این باشد که مصائب مسیح در برابر مصائب حسین مانند پر کاهی است در مقابل یک کره عظیم پیکر.
(درسی که حسین به انسانها آموخت ص451)
واشنگتن ایروینگ مورخ آمریکایی:
در زیر آفتاب سوزان سرزمین خشک و در روی ریگهای تفدیده عراق، روح حسین فناناپذیر است؛ ای پهلوان، و ای نمونه شجاعت وای شهسوار من، ای حسین.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط طاها در 1393/08/11 ساعت 09:26:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |